Gala Femeilor Rome 2012Agenția de Dezvoltare Comunitară "Împreună" și Centrul pentru Educație și Dezvoltare Socială a organizat miercuri, 7 martie a II-a ediție a Galei Femeilor Rome - „Priveste-mă așa cum sunt!".

Desfășurat la Teatrul de revistă „Constantin Tănase", evenimentul a început într-o atmosferă emoționantă cu imnul romilor „Gelem, gelem", interpretat de Rodica Tudor.

Peste 400 de persoane prezente s-au bucurat de momentele oferite de către organizatori. Scopul galei a fost scoaterea din anonimat a femeilor rome, cele care au adus contribuții semnificative comunităților de romi. Prezentatorii Doiniță Oancea și Alexandru Tudor ne-au introdus în atmosfera de gală. Fericitele câștigătoare la Gala Femeilor Rome de anul acesta sunt:

Secțiunea Educație

   - Inspectoare Școlară - Gina Anton

   - Mediatoare școlară - Buștean Anișoara

   - Profesoare Limba Rromani - Dragomir Mariana

 Secțiunea Sănătate

   - Mediatoare sanitară - Letiția Stoicescu

   - Doctor - Mariana Zoica

 Secțiunea Social-Economică

   - Social-Economic - Mariana Papalet

   - Antreprenoriat - Dumitru Elena

   - Locuire Dezvoltare - Semiramida Bălan

 Secțiunea Participare publică

   - Activiste pentru drepturile omului - Mariana Buceanu

   - Activiste pentru drepturile femeii - Nicoleta Bitu

   - Experte locale - Tatiana Pârvu

 Secțiunea Cultură

   - Teatru - Oana Rusu

   - Muzică -Ștefania Calofir

 Secțiunea Mass-Media

   - Jurnalism -Antoaneta Edves

   - Premiul special al juriului - Rubina Feraru

Pentru noua secțiune, timp de o săptămână publicul a votat "Cea mai populară femeie romă a anului 2011". Fericita câștigatoare a fost Doiniță Oancea. Între momentele de premiere ne-au încântat cu muzică lor Marian Mexicanu, Ștefania Calofir și Oana Rusu cu un moment extraordinar de teatru la care toată sală s-a ridicat în picioare.

Gală s-a încheiat cu un cocktail și cu expoziție cu vânzare de suveniruri și mărtișoare. Suma strânsă va fi oferită ca donație pentru familia Linguraru, din localitatea Ganeasa.

„Priveste-mă așa cum sunt! transmite mesajul de a NU generaliza și de a vedea femeile așa cum sunt ele, cu experiențele, valorile și trăirile lor. Suntem obișnuiți să le vedem pe cele exotice, cerșetoare, vrăjitoare sau hoațe. Prin evenimentul nostru am dorit și sperăm că am reușit să arătăm o altă imagine a femeilor rome, a da voce femeilor invizibile. Aflată la a două ediție, Gala Femeilor a reuşit să creeze în jurul acestuia o comunitate, un spațiu de afirmare a identității noastre și de apreciere a angajamentului nostru pentru comunitatea romă" - a declarat Carmen Gheorghe una dintre cele trei inițiatoare ale galei.

Printre partenerii acestui eveniment se numără Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relații Interetnice, Agenția Națională pentru Romi, TVR și Zile și Nopți.

Despre noi

Adresa: Bucuresti, sector 1, B-dul Dacia, nr. 49, et.4.Ap. 8. interfon 08. Cod postal:010405
Web: www.ceds.ro
Tel. Mobil: 0784141417
Tel/Fax: 0213320907
Email: office@ceds.ro
  Punct reper: Piata Romana, Liceul Virgil Madgearu.
Mijloace transport comun:
Metrou: Piata Romana;
Autobuz: 133, 226: A.S.E.
Troleibuz: 79, 86: A.S.E.

Facebook